Kverneland Accord Optima preciziós vetőgépek
Függesztett és vontatott kivitelben
MTZ traktorok folyamatosan készletről
Teljes típusválasztékkal várjuk
Gregoire szőlőkombájn márkakereskedés
Alkatrészellátás és szakszervíz
Gyöngyös, Karácsondi út 11.
Gyöngyös, Karácsondi út 11.
Ursus 8014H; 9014H; 10014H kiváló választás!
Perkins motor 4.400 ccm, 82-102 Le, 12/12 váltó mászófokozattal, légfék, utasülés, klíma, CD-s rádió, stb.
Rabaud erdészeti és kommunális gépek
RABAUD márkaképviselet, alkatrész, szervíz
Ursus traktorok újra Magyarországon!
Egymást követő generációk traktora, már 68 éve!
Termékeink:
Traktorok
Pótkocsik
Szerves- és műtrágyaszórók
Szálastakarmány betekarítás
Rakodógépek
Takarmány keverő és kiosztók
Talajművelő gépek
Erdészeti munkagépek
Kommunális munkagépek
Tolólapok, vonólapok, gréderek
Permetezők
Kiegészítő termékek
Támogatott projektjeink

 

 

 

 

2019 | 04 | 02.

 

Sajtóközlemény

EGYEDI ELŐÁLLÍTÁSÚ HABÜVEG GRANULÁTUM GYÁRTÓ BERENDEZÉS BESZERZÉSE

 

 

Az AGRO-BOMA Mezőgép Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 program keretében a GINOP-1.2.1-15 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című konstrukción. A sikeres pályázatnak köszönhetően 995 millió forint összköltségű projekt keretében, 497,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett a cég egy korszerű évi 45,000 m3 kapacitású egyedi habüveg granulátum előállító berendezést, egy évi 12000 tonna kapacitású keverő és adagoló berendezést, valamint egy évi 11000 tonna kapacitású pneumatikus szállító és tároló berendezést vásárolt és állított üzembe.

 

A vállalkozás az eszközbeszerzésnek köszönhetően jelentős kapacitásbővítést realizált. Az eszközök beszerzése és gyártósorba illesztése révén a vállalkozás számára lehetővé vált a habüveg granulátum folyamatos gyártásának megkezdése, mely által jelentősen bővültek piaci lehetőségei. A gyártási folyamat eredményeként egy exportra alkalmas másodnyersanyag (üveghulladékból készült üvegliszt) felhasználásával termék, habüveg granulátum készül, mely már jelenleg is ó megfelel többek között a Német Építéstechnológiai Intézet beépítési feltételeinek, mint kiváló víz és hőszigetelő anyag.

 

Cégünk számára fontos az ökológiai lábnyom csökkentése, így a beruházás egésze a fenntarthatóság jegyében került megvalósításra. A fejlesztés Sümegen egy régóta kihasználatlan, egybefüggő barnamezős terület, újraélesztésével valósult meg, a gyártás beindítása révén pedig egy eddig alacsony kihasználtságú másodnyersanyag került felhasználásra, ráadásul a gyártás eredményeként növekszik a Magyarországon előállított, fenntarthatósági szempontból fontos környezettudatos termékek köre.

 

A GINOP-1.2.1-15-2015-00368 azonosító számú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

A támogatás intenzitása 50% a projekt befejezésének dátuma 2018.12.31

 

A projektről bővebb információt a www.agroboma.hu oldalon olvashatnak.

 

 

További információ kérhető:

Marczin Zsolt

Telefon: +36-20/346-8685

Email: marczin@agroboma.hu

Postacím: 3201 Gyöngyös, Pf.: 311.

Sajtólözlemény letöltése

 

 

 

2016 | 06 | 03.

EGYEDI ELŐÁLLÍTÁSÚ HABÜVEG GRANULÁTUM GYÁRTÓ BERENDEZÉS BESZERZÉSE

GINOP-1.2.1-15-2015-00368

Az AGRO-BOMA Mezőgép Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. a Széchenyi 2020 program keretében sikeresen pályázott az GINOP-1.2.1-15 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című konstrukcióra. A sikeres pályázatnak köszönhetően 995 000 000 Ft összköltségű projekt keretében, 497 500 000 Ft támogatás mellett a cég egy korszerű évi 45,000 m3 kapacitású egyedi habüveg granulátum előállító berendezés, egy évi 12.000 tonna kapacitású keverő és adagoló berendezés, valamint egy évi 11.000 tonna kapacitású pneumatikus szállító és tároló berendezés került beszerzésre.

A projekt során a TEÁOR 2399 besorolás alá tartozó „ásványi szigetelő anyag gyártást megvalósító, egy komplex berendezés kerül megvásárlásra. A gépsor a vonatkozó előírásoknak megfelelő alapanyag-használat és a gyártási folyamat betartása révén keletkezett habüveg granulátum megfelel többek között a Német Építéstechnológiai Intézet engedélyezési feltételeinek. Az eszköz beszerzése és gyártósorba illesztése révén a vállalkozás számára lehetővé válik a habüveg granulátum folyamatos gyártásának megkezdése, bővül piaci részesedése.

A gyártás révén növekszik a Magyarországon előállított, megújuló energia előállítására szolgáló végtermékek gyártásához kapcsolódó beruházások köre. A fejlesztés eredményeként hasznosításra kerül egy eddig kihasználatlan, egybefüggő barnamezős terület. A vállalkozás az eszközbeszerzés következményeként kapacitásbővítést realizál, a termelési értékláncban előrelépést ér el. Nő a foglalkoztatottak száma, ami a térség munkanélküliségi rátájára gyakorol jótékony hatást.

A gyártás révén növekszik a Mo-on előállított, megújuló energia előállítására szolgáló végtermékek gyártásához kapcsolódó beruházások köre, a foglalkoztatás bővül, a munkanélküliség csökken.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.